23 Ekim 2014

Evrim için devrim 04 haziran 2013


Ben; 1 Mayıs' 1975' de doğdum.
Ama 31 Mayıs 2013' de bir daha bir daha doğdum.

Çok değişik günler geçiriyor ve bir tarihi hep birlikte yazıyoruz. Güneş doğuyor, batıyor, zaman işliyor. Gün hiç bitmemiş gibi hep yenileniyor hep yenileniyor. Rüyada mıyım ? Değilim. Tamamen içerisindeyim. Bir tarihin tamı tamına orta yerindeyim. Çok sevinçliyim. Bu olay tabiri caiz ise modern zamanların en mi en sokak savaşıdır. Bu, halkın devrimidir. Ne bir parti, ne bir taraftar, ne bir din, ne bir dil, ne bir ırk ne de Kürt bu bayrak altında yaşayan ve bu faşist düzeni kınayan, zulmün farkındalığına geç de olsa varan halkın tümünün ayak sesleridir. Bu ses sadece İstanbul' un değil tüm memleketimindir. Bağımsız başlayan bu hareket, medeniyet çerçevesinde gelişmeli, gitgide büyümelidir. Bir hafta sonu klasiği hiç mi hiç değildir. Bu faşist düzen savrulana devrilene dek devam edecektir. Hükümet çok fazla sayıda hata yapmıştır. Zaaflarını bir bir açığa çıkarmıştır. Bu halk artık koyun değildir. Siz başkalaşan hükümet yetkilileri ! Merak ediyorum bende herkes gibi. Acaba bir kadın bir anne olarak eşleriniz bu duruma nasıl göz yumabildi. Vicdanınız nasıl elveriyor. Zira ebeveynsiniz.
Elbette kendi görüşleriniz doğrultusunda yetiştirdiğiniz evlatlarınız var. Bu evlatlar anlaşılabilir bir şekilde kendi genetiğinize uygun ancak nasıl da garip bir ahlak çerçevesinde yetişip ergenleşti. İşte bu hiç anlaşılabilir bir durum değildir. Pekala sadece inançlı olmanız yeterli değildir. İnançlarınızı ticari amaçlar uğruna kullanarak, kul hakkı yiyerek, maddi manevi bu halka her anlamda sürü muamelesi yaparak sessiz kalacağımızı düşünmeniz ve bu durumdan faydalanmanız artık sözkonusu değildir. Birlikten kuvvet doğar. İnanın bu kadar çığlığa bir başka hükümet çoktan harakiri yapmış ya da istifa ederek en azından gururunu onurunu kurtarmıştı. Ama önemli değil eğer kalıp savaşmak isterseniz bizler buradayız. Sizi aratmayan çevik tomalarınız ile tatlı tatlı çarpışırız. Bu kısa tatilde epey düşünme fırsatınız olacaktır. Akabinde ana akım medya yasaklı olduğu için orada dünya basınından artık ülkenizi izlersiniz. Ortadoğu, Afrika ve diğer memleketler ile uğraşacağınıza kendi iç düzeninize bakmanız pek yerinde olacaktır.

Daha bitmedi. İnsanlarda yarattığınız biber öncesinden başlayan metan etkisi ne yazık ki kendisini artık fazlası ile gösteriyor ve bütün ifrazatı ile dışarıya akıyor. Böyle olacağından hiç şüpheniz olmamalıydı. Takdir edersiniz ki yeni bir nesil var. Bu direnişte bana ve benim gibi nicelere umut veren. Sandık başında özgür iradeleri ve şu an ki tarihi bilfiil yaşayanlar olarak çok daha sağlıklı bir karar verecek ve hatta sandık başında oylarının arkasında duracak bir nesil. Anlatacak bir hikayeleri bilinçlerinin altında işleyen demirleri var. Artık hiç pas tutmayacak. Apolitize olmayacak. Tarih tekerrür etti arkadaşlar. Milyonlar birbirlerini hep tanıyormuşcasına, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

Rahat uyu Nazım !

Selam olsun Silivri selam olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder