23 Ekim 2014

Haydi yoldaşlar haydi 27 Haziran 2013 22:57


Algılar değişecek. Bakış açıları değişecek. Tutumlar değişecek. Ve bizi bekleyen yepyeni bir gelecek. Bekleyişimiz sakin ve kendimizden emin. Umudunuzu sakın ola ki yitirmeden. Ben inanıyorum ki ve  inanmak istiyorum ki geleceği biz çizeceğiz. Biz yazacağız. Ve bizler yaşatacağız. Kafamız yorgun, evet ama bu bizim geleceğimiz. Bunun en hal çaresi de okumak, dinlemek, anlamak, algıları açmak, paylaşmak ve tabii ki örgütlenmek. Biz öteki değiliz. Çemberin tam da göbeğindeyiz. Yılmadan, usanmadan direneceğiz.

Sebep sonuç ilişkilerini değerlendirip; memleket olarak her ne kadar zorluklar içerisinde yaşamaya çalışsak da elimizden geldiğince birleşmeliyiz. Zaman akıyor. Aynı hataları yapmayalım. Uyanık ve ayık olalım. Çevremizi uyaralım. Bilinçlendirelim. Bunun bir propaganda olmadığını empati ile izah edelim. Lütfen yaşanan hiçbir şeyi unutmayalım. Unutturmayalım. Deniz' leri tarihe gömen nice geçmişimiz var. Alışkanlıklarımızı ve hizmete karşı oy anlayışını artık bir kenara bırakalım. Döşediği rayları öven bir iktidar ancak somut bir görgüsüzlük örneğidir benim için. Zira bu da içinde bulunduğumuz yüzyıl  için gayet muhtemel bir hizmettir.


Değişen sadece geleceğimiz, beklentilerimiz, umutlarımız değil elbette. Bir de acılarımıza acı katan, halkın yanında değil karşısında olan polis gerçeği var. Ey polis ! Hazırlıklı ol. Yeni nesil de seni, öfkenin esiri, emirin eri olduğun için ne yazık ki sevmeyecek. Katil mührün de pek kolay silinmeyecek. Ve ne yazık ki sandık başında görevli, mükerrer oy kullanmış polis memurlarının, bu süreçte halka uyguladığı orantısız gücü ve vahşeti görmezden gelerek kahraman ilan eden bir iktidarın tutumunu doğal karşılamalıyız. Malum potansiyel oy kaygısı.! İktidarın iç savaş ve gelecek telaşı korku ile birleşince zaman içerisinde tayyipolis savunma anlamında daha da güçlenecek. Son olarak açılım meselesinde de iktidar kendi açtığı kuyuya düşecek gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder